Povrat robe

Povrat robe u zakonskom roku


Kupovina artikala nosi i rizik da sam artikal nije u nekom aspektu ispravan, te stoga kupac ima pravo da ga, uz određene uslove,  vrati za pun plaćeni iznos ili zamenu o istom trošku. Zakonske regulative koje štite krajnjeg potrošača regulišu da se to omogući u određenom roku.

Nakon utvrđivanja da je artikal vraćen u istom stanju u kojem je i poslat – neoštećen od strane krajnjeg kupca – , vrši se povrat novčane nadonade ili zamena za neki drugi artikal. Povrat artikala se može obaviti isključivo u već propisanom vremenskom roku sa izdatom kopijom fiskalnog računa koju krajnji kupac mora pružiti na uvid. Artikli koje kupac želi da vrati mogu biti vraćeni isključivo uz razlog vraćanja i fiskalni račun, samo ako:

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima uz fiskalni račun i napisan razlog vraćanja:

Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem online prodavnice vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani.
Ukoliko je greškom izolord.rs obračunata roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe.
U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine ili po prijemu od kurira. Kupac je dužan da obavesti Izolord d.o.o. pozivom na +381 123456 , slanjem e-maila na info@izolord.rs. U slučaju da kupac reklamira artikal nakon isteka ovog vremena – Izolord d.o.o. nije dužan da kupcu uvaži reklamaciju ukoliko se pokaže da je validna.

Kupac je dužan da vrati robu Izolord-u, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao zahtev za odustanak. Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio potrošača da je potrošač u obavezi da ih plati.
Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Izolord je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primljen zahtev za odustanak.
Izolord može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu. Po prijemu ovako poslate robe zaposleno stručno lice će utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povraćaj novca kupcu u skladu sa zakonskim obavezama.

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket ili Izolord-a, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna ili neadekvatna (greška pošiljaoca – Izolord), kontaktirajte naš servis kako bi vam poslali zamenu.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Izolord d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro i Dinacard metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika platne kartice.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.