Zašto kupiti ceo sistem spoljne toplotne izolacije a ne pojedinačne segmente?

16.06.2022.

Sistem spoljne toplotne izolacije sadrži kompletno sve elemente koji su ti potrebni za odgovarajuću toplotno izolovanje objekta. Pogodnostima tu nije kraj. Kupovinom kompletnog sistema eliminišeš mukotrpnu pretragu za pojedinačnim delovima. U ovom blog postu ćemo prikazati sve prednosti sistema spoljne toplotne izolacije.

 

Zašto nam je potrebna toplotna izolacija?

Možda ovo objašnjenje danas nije toliko neshvatljivo kao što je to bilo do nedavno. Na mnogim mestima možemo videti da su fasade starijih kuća obložene različitim termoizolacionim pločama. Cilj njihovog postavljanja je nedvosmisleno smanjenje gubitka toplote.
Ako neko vodi računa o pravilnoj toplotnoj izolaciji svoje kuće, to će imati niz pozitivnih efekata. Sa jedne strane, naravno, smanjiće se troškovi grejanja, povećaće naš osećaj toplote, a toplotni gubici će se značajno smanjiti. Pored toga, vrednost nekretnine će značajno porasti zahvaljujući boljem energetskom rejtingu. Dakle, vredi razmisliti o kompletnom sistemu spoljne toplotne izolacije, a o drugim benefitima ćeš moći pročitati u nastavku.

Koji sistemi spoljne toplotne izolacije postoje?

Postoje sistemi fasadne termoizolacije i izolacije temeljne ploče (sokle). Kod prvog sistema je poznato nekoliko podvrsta. Razlikuju se po vrsti termoizolacionih materijala.
Popularni stiropor (EPS 80) je možda i najrasprostranjeniji zbog činjenice da je ekonomski najisplativiji od svih. Tu je i za 20% efikasniji grafitni sistem (EPS80G), koji je bolji toplotni izolator zahvaljujući dodatka grafita.
Postoje i sistemi fasadne kamene vune. Pripada najvišem cenovnom rangu, ali ima ubedljivo najbolje karakteristike. Takođe je i odličan zvučni izolatori tako da ga vredi koristiti pored prometnih puteva.

Koje su nenadmašne prednosti sistema spoljne toplotne izolacije?

Jednostavno ne vredi loviti delove termoizolacije jedan po jedan, mnogo više vredi razmišljati o sistemu. Kod nas ove sisteme možeš nabaviti po najpovoljnijoj ceni a uz to dajemo i 10-godišnju garanciju proizvođača! Svi kompletni termoizolacioni sistemi dostupni kod nas ispunjavaju stroge tehničke propise. Ove propise izdaje nezavisno sertifikaciono telo.
Ovo je važno zato što se mnogi ljudi „opeku” kupujući proizvode koji sadrže jeftine, neproverne regranulate. Ukoliko tražiš tako sumnjivo jeftina rešenja, suočićeš se sa nizom nedostataka koji se kasnije mogu pojaviti. Ivice panela se mogu odvojiti od zida a izolacioni materijal može da se raspadne ili nabubri. Može da se desi da će zid odbaciti malter, što nikako nije nimalo lep prizor. Ovo će jeftinu investiciju na kraju učiniti najskupljim rešenjem.
Naravno, sa našim sistemom spoljne toplotne izolacije navedeno se ne može desiti!

Šta sadrži sistem spoljne toplotne izolacije?

Šta je sve uključeno u kompletan sistem spoljne toplotne izolacije:
            ▪ Termoizolacione ploče
            ▪ Lepak za polistirenske ploče
            ▪ Staklena mreža
            ▪ Prajmer za gips

Ono što nije uključeno u sistem a potrebno je da odrediš pravu količinu za tvoju korpu:
    Tiple
    Profili za zaštitu uglova fasadne termoizolacije

Ako nisi stručnjak, slobodno traži pomoć!
Veoma je važno da, ako nisi profesionalac, potražiš pomoć! Ako su ti potrebne informacije u vezi kupovine ili ne možeš da se odlučiš, kontaktiraj nas ili nam piši u četu.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.