„Kakvu izolaciju da kupim, za šta da se odlučim?” Mi ćemo pomoći!

16.06.2022.

Iako znaš da ti je potrebna toplotna izolacija doma, sigurno se pitaš: kakvu izolaciju da kupiš, za šta da se odlučiš? Naravno, nije dovoljno znati da želiš nekako da zaustaviš gubljenje toplote. Potrebne su ti informacije o tome šta i kako možeš koristiti u tom cilju. Ali gde su ove informacije? Imamo dobre vesti: upravo ovde, na ovom blog postu. Hajde da počnemo!

Kakvu izolaciju da kupim, kako da donesem odluku?

Pitanje je prilično složeno, ali mi ćemo se potruditi da ti damo zadovoljavajući odgovor da ni slučajno ne pogrešiš!
Želimo već na početku da istaknemo da ako se apsolutno ne razumeš u ovu temu, slobodno se obrati stručnjacima za pomoć. Stojimo ti na raspolaganju ako ti na bilo koji način možemo pomoći, kontaktiraj nas. Termoizolacioni sistem se mora projektovati, treba znati kakav je zid, kolika je površina i šta je cilj. Nije svejedno ni to u kojoj meri planiramo da minimiziramo gubitak toplote.

Takođe smatramo važnim napomenuti da već na početku treba razmišljati o kompletnim sistemima toplotne izolacije. Oni se sastoje od takvih komponenti koje su savršeno kompatibilne jedna sa drugom. Sadrže sve, od termoizolacionih ploča i lepka koji ih drži kroz staklenu mrežu, do prajmera i tankoslojnog maltera. Naravno, dodatno ćeš morati nabaviti odgovarajuću količinu tipli i drugog pribora. I zašto je najbolji izbor kupiti kompletne sisteme? Biće ti jasno iz sledećeg pasusa.

Zato je vredno kupiti sa pouzdanog mesta

Nastavljajući prethodne misli: ako kupuješ kod nas, dobijaš 10 godina garancije na sve, što nije svejedno! Ranije smo pisali o našim testiranim proizvodima i njihovoj garanciji, pročitaj i taj blog post za detalje.

Ali to nije jedini razlog zašto bi trebalo da kupuješ od nas. Razmisli šta se dešava ako želiš da dobiješ državnu podršku za svoje ulaganje, ali kupuješ od nepouzdanog prodavca? S jedne strane, nećeš dobiti iste pogodnosti koje možeš dobiti od nas. Na primer fleksibilni uslovi plaćanja, mogućnost plaćanja pouzećem ili pak besplatnu dostavu širom zemlje. Ako odabereš nepouzdanog prodavca, rizikuješ dobijanje subvencije, jer možda prodavac ima poreski dug ili se njegovi računi nemogu priložiti uz izveštaj o utrošku subvencije.

Cena ne sme da bude odlučujuća!

Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji. Poznato? Nažalost mnogi su to iskusili. Ni u kom slučaju cena ne bi trebalo da bude razlog broj jedan za odabir određenog proizvođača, proizvoda ili prodavca.

Sa proizvodom lošeg kvaliteta, vremenom će se desiti samo nevolje! Bezimeni proizvođač bi ti možda prodao EPS30 kao EPS80, jednostavno štedeći na korišćenim sirovinama. Loš kvalitet može da dovede do grbavosti, odvajanja, zatim smrzavanja, odvajanja maltera i na kraju pada ploča usled ulaska vode u izolaciju. U slučaju bezimenog proizvođača, nećeš imati kome da se obratiš! Nije slučajno što našim kupcima preporučujemo odlične Masterplast proizvode. Renomirani domaći proizvođač sa zagarantovanim proizvodima, savršenim kvalitetom za trajna rešenja.

Od srpskog ili stranog proizvođača?

Ako je moguće, izaberi proizvode domaćeg proizvođača. Veruj nam, i Nemci i Austrijanci više vole da kupuju stvari koje se proizvode kod njih. Ukoliko kupuješ domaće, proizvođač plaća porez u zemlji, njegov prihod stimuliše srpsku privredu, i dobit ostaje u Srbiji. Pored toga, podržavaš sigurno radno mesto radne snage iz Srbije, a time i život porodica naše zemje.

Unapred ti se zahvaljujemo da – kada imaš izbor – odlučićeš se za domaće proizvode!

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.