Hajde da pogledamo vrste folija i način upotrebe

16.06.2022.

Hajde da pogledamo vrste folija i način upotrebe

U slučaju običnih krovova bez toplotne izolacije, termoizolacione folije, njihove razne vrste i upotreba ne dolaze u obzir. Međutim, ukoliko je reč o uređenom i korišćenom potkrovlju tad se koriste veoma ozbiljni, složeni sistemi termoizolacije. Ovo obezbeđuje visokokvalitetnu hidroizolaciju, toplotnu i zvučnu izolaciju, što je osnova udobnog stanovanja u potkrovlju.

Razne folije su takođe sastavni deo sistema toplotne izolacije. Različite, kvalitetne folije koje se koriste za ugradnju u potkrovlje možeš pronaći u našoj veb prodavnici. Kao i kod različitih termoizolacionih sistema, naći ćeš i dodatke, različite samolepljive trake za folije. Kod nas možeš birati između odličnih folija koje se mogu koristiti za podno postavljanje a pogodne su i za toplotnu izolaciju. Hajde da vidimo vrsta folija da bi znao koji tip možeš koristiti za šta i kada ga nabavljaš.

Alureflektujuće folije i parne brane

Ove folije se koriste na unutrašnjoj strani toplotno izolovanih konstrukcija koje se lepe na paro- i hermetički nepropusni način. Imaju odličnu sposobnost zaustavljanja pare, a takođe značajno smanjuju gubitak toplote zbog fizičkog svojstva aluminijuma. Odlično se ponašaju na podlogama sa podnim grejanjem. U ovom slučaju, folija se mora postaviti između toplotne izolacije i podnog grejanja tako da metalizovana strana bude okrenuta nadole. Odlično smanjuje gubitak toplote i reflektuje istu u prostor.

Paropropusne folije

Troslojna paropropusna folija se obično koristi kao sekundarna zaštita od vlage i sitnog snega koji ulazi ispod krovnog pokrivača, kod visokokrovnih konstrukcija koje imaju jednostruko provetravanje (između folije i krovnog pokrivača). Može se postaviti direktno na toplotnu izolaciju, podaščanu površinu ili druge čvrste podloge. Ako je pravilno postavljen, omogućava formiranje kompaktne površine otporan na vetar.

Vrste građevinskih folija i njihova upotreba

Građevinske folije su izrađene od recikliranog polietilena u 4 različite debljine materijala: 0,05 mm, 0,09 mm, 0,15 mm, 0,2 mm. U zavisnosti od debljine materijala moguća je njihova različita upotreba. Kao zaštitni i razdelni sloj koristi se 0,05 mm, kao tehnološka izolacija 0,09 mm i 0,15 mm. Najdeblja folija, od 0,2 mm se koristiti sa jedne strane kao toplotna izolacija i kao tehnološka izolacija, a sa druge kao odličan čisti sloj ispod industrijskih podova.

Vrhunske penaste folije za podnu izolaciju

Naše premium penaste folije imaju odlične karakteristike zvučne izolacije a takođe imaju funkciju parne barijere pa čak i sloj koji reflektuje toplotu. Zahvaljujući svojoj dodatnoj nosivosti, ove penaste folije su odlične kao podloge za podove. Jednako su pogodni za kompenzaciju malih nepravilnosti i za izolaciju zvukova kada se postavljaju ispod laminata ili trakastog parketa. Neke vrhunske penaste folije sa samolepljivom trakom pomažu da se obezbedi dugotrajno i tačno prijanjanje maksimizirajući željeni efekat.

 

Samolepljive trake za pravilno pričvršćivanje

Postoje folije koje se, zahvaljujući sopstvenoj samolepljivoj traci, mogu savršeno pričvrstiti i uklopiti. Međutim, većina folija nije ovakva. Stoga, morate nabaviti odgovarajuće samolepljive trake za njih. Bilo da je u pitanju difuzna, dvostrana ili alureflektujuća samolepljiva traka, sve ih možeš pronaći i naručiti kod nas.

Ako ti je potrebna stručna pomoć, kontaktiraj nas!
Naši stručnjaci su ti na raspolaganju i pomoći će u izboru, donešenju odluke i u sastavljanju tvoje porudžbine.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.